28 augustus 2015

Deelname Wohnprojektetag Gelsenkirchen

Als panellid heeft Joost Woertman tijdens de Wohnprojektetag toelichting gegeven op het transformatie concept van vier panden in de Bochumerstrasse in Gelsenkirchen. Er werd enthousiast gereageerd vanuit de zaal en er was veel waardering voor de gemeente Gelsenkirchen die de intentie heeft uitgesproken om als risocodragende partij deel te nemen in het project.
Naar aanleiding van de Wohnprojektetag is ondermeer dit Nieuwsartikel geschreven.

Transformatie van de bestaande gebouwenvoorraad in de regio Noordrijn Westfalen is een van de speerpunten van Stadtbaukultur NRW. Zelfbouw is bekend terrein in Duitsland, dit gaat echter bijna nooit gepaard met renovatie, hiervoor vindt men het vastgoed niet geschikt.


18 augustus 2015

In Papendrecht wordt hard gewerkt aan de afwerking van het interieur

De open haard is geplaatst. Voor deze haard is een speciaal ventilatierooster gemaakt.

Altijd mooi om te zien, echt vakwerk zo'n parketvloer leggen!

In de badkamer is een start gemaakt met het tegelwerk. De nissen met bergruimte krijgen vorm.


03 juli 2015

Jeroen en Annemarie vieren het hoogste punt!

De ruwbouw van de uitbreiding van het woonhuis van Jeroen en Annemarie nadert zijn voltooiing.


02 juli 2015

Expertmeeting klushuizen in De Rotterdam

mooi uitzicht!

Wederom zijn de gemeente, Rabobank Rotterdam en Urbannerdam bereid gevonden om deel te nemen in een expertmeeting Klushuizen georganiseerd door Stadtbaukultur NRW. Ditmaal bestond het gezelschap uit Noordrijn Westfalen uit vastgoedeigenaren, de stadsontwikkelingsorganisatie Gelsenkirchen, regionale bestuurders en institutionele beleggers. Myron Freeling van de gemeente Rotterdam heeft toelichting gegeven op het huidige zelfbouw beleid van de gemeente Rotterdam. Ronald van Raaij en Dave de Held van Rabobank Rotterdam gaven hun visie op de financiering van particulier opdrachtgeverschap PO en collectief particulier opdrachtgeverschap CPO. Tot slot heeft Frans van Hulten de expertise van Urbannerdam op het gebied van kopersbegeleiding toegelicht.


18 mei 2015

Brielle fase 2 gestart

De verkoop van woningen in fase 2 van De Heeren van Maerlant is gestart. Wederom heeft Joost Woertman Architect in opdracht van Juli Ontwerp en Advies gewerkt aan het bouwkundig ontwerp van de woningen.

de axonometrie laat goed zien hoe de L-vormige woningen in elkaar grijpen.

door de L-vormige plattegrond zijn de stadsvilla XL woningen perfect voor grotere gezinnen.


29 april 2015

Interieur woonhuis Jeroen en Annemarie

De bouw van Voorstraat 42 is in volle gang. Langzaam maar zeker worden de contouren van de nieuwbouw woning zichtbaar. Hoog tijd om de laatste hand te leggen aan het interieur ontwerp. Op basis van de tekeningen van een keukenleverancier heeft Joost Woertman Architect deze 3D beelden gemaakt.

Het is goed te zien dat de gehele ruimte mooi verlicht wordt door het grote daklicht in de aanbouw aan de achterzijde. Onderstaande foto op de bouwplaats laat de ruimte in aanbouw zien.


11 maart 2015

Er wordt hard gewerkt in Krommenhoeke, een jaar bouwen verder

Met de juiste documenten op zak kan een zelfbouwer heel ver komen. De familie Jacobse heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt. Samen met familie en vrienden is de verbouwing van hun Zeeuws spulletje bijna gereed.


22 december 2014

Uniek wonen op historische grond!

Ontzettend trots ben ik op het succes van De Heeren van Maerlant! In opdracht van Juli Ontwerp en Advies heb ik meegewerkt aan het bouwkundig ontwerp. In het plan zijn verschillende woningtypes te koop, varierend van starterswoning tot gelijkvloerse seniorenwoning. Dit project is onderdeel van een gewonnen ontwikkelaarsselectie en laat mooi zien hoe architecten in een veranderende markt zelf initiatieven ontplooien.

Het project is volledig uitgewerkt in autodesk Revit en voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit 2012.
Alle bouwkundige tekeningen worden gegenereerd uit een 3D model.

Plattegrond van de begane grond.


15 augustus 2014

Ontwerp woonhuis Alex en Joanne

Op basis van het standaard ontwerp voor het woonhuis is een op maat gemaakte indeling ontworpen door Joost Woertman Architect. In de nieuwe indeling van de begane grond heeft de keuken een centrale rol gekregen. Door het verplaatsen van de keuken naar het midden van de woning zijn drie duidelijk gebieden gedefinieerd; de living met open haard, de woonkeuken met kookeiland en de eettafel aan de voorzijde.

Begane grond

Vanaf de eettafel zicht op keuken en living.

Vanuit de living gekeken naar de woonkeuken. Het houten lattenplafond zorgt voor een duidelijke afbakening van de woonkeuken.

Op de verdieping is een slaapkamer opgeofferd voor een ruime badkamer aan de gevel. De oorspronkelijke badkamer is gaderobekast geworden. Vanuit de master bedroom loop je via de garderobekast naar de badkamer. Een groot voordeel van deze indeling is de separate toiletruimte op de verdieping.

Perspectief van badkamer met vrijstaand ligbad.

Perspectief van badkamer met nissen voor bergruimte en inloop douche.


16 juli 2014

Start nieuwe ontwerpopdracht

Voor Alex en Joanne start Joost Woertman Architect een nieuwe ontwerpopdracht voor het interieur van hun nieuwbouwwoning in Papendrecht. De woning wordt gebouwd op de voormalige buitenbad locatie en maakt deel uit van het plan De Hooght.


08 juli 2014

De staalconstructie staat!

In Biggekerke is de oude schuur gesloopt en afgelopen week is de staalconstructie voor de nieuwe schuur geplaatst. Op de foto's is goed te zien hoe een oud spulletje in Zeeland bestaat uit meerdere gebouwen op een erf. Met behoud van het historisch karakter onstaat hier een mooie eengezinswoning op een oud boerenerf.


14 maart 2014

Ontwerp huize Mollink

De boerderij in het oosten van het land is flink uit de kluiten gewassen, 33 lang en 12 meter breed! De boerderij is niet geisoleerd en om het gebouw geschikt te maken voor bewoning gaat rondom een nieuwe gevel met luchtspouw en isolatie gemaakt worden. De bestaande ramen blijven zoveel mogelijk gehandhaafd. Daar waar mogelijk zijn gevelopeningen aangepast om meer daglicht binnen te krijgen.

Op de begane grond van de boerderij is plaats voor een ruime woonruimte met een leefkeuken die centraal geplaatst is in het hart van de woning. Vanuit deze leefkeuken is rechtstreeks contact met buiten via de grote overdekte buitenruimte.

Beeld vanuit de woonkeuken naar het overdekte terras.

Een openhaard die groot genoeg is om de hele ruimte te verwarmen. Door de open hoek is het haardvuur ook zichtbaar vanaf de eettafel.

Stoere stalen puien ontsluiten de prive vertrekken van de woning.

De draagconstructie van het dak zal op de verdieping in het zicht blijven. Een grote vide brengt daglicht naar de begane grond.


19 december 2013

Mathenesserdijk voortgang interieur verbouwing

Na de ruwbouw begint het interieur nu ook vorm te krijgen. De belangrijkste ruimtes kunnen volledig worden afgebouwd volgens ontwerp. Voor de ruimtes op de slaapverdieping en zolder worden de hoognodige voorzieningen aangelegd. De laatste puntjes op de I zullen in een later stadium volgen.


18 Oktober 2013

Startup klushuizen NoordRijn-Westfalen

De afgelopen maand heeft Joost Woertman Architect in opdracht van Stadtbaukultur NRW een startup meeting voorbereid voor klushuizen in Duitsland.

Naar aanleiding van de presentatie van Joost Woertman tijdens de workshop 'Baukultur und Bürgershaft' is vanuit meerdere steden in de regio NoordRijn-Westfalen interesse getoond in het Rotterdamse Klushuizen-concept.

De startup meeting bestaat uit een ronde langs diverse klushuisprojecten en een workshop met specialisten die de Rotterdamse Klushuizen groot hebben gemaakt.


29 Augustus 2013

Oplevering Casco verbouwing Mathenesserdijk - start verbouwing interieur


De aannemer van het casco heeft zijn werkzaamheden afgerond en nu begint de afbouw van het interieur.

Het ontwerp voor het interieur van de stadswoning van Donald en Tamara is afgerond. De grote hoogte van de begane grond - bijna 4 meter - zorgde voor een uitdaging in het ontwerp.
Om de plattegronden inzichtelijk te maken zijn een aantal visualisaties gemaakt die helpen tijdens de interieurverbouwing.

Op de begane grond staat een compact doosje aan de voorgevel. In dit doosje bevinden zich een garderobe, een [fietsen] berging en een toiletruimte. Door het doosje niet tot aan het plafond te maken komt daglicht vanaf de voorgevel de woonkeuken binnen.


Om de twee woonlagen op de begane grond en de eerste verdieping visueel met elkaar te verbinden is centraal in de woning een vide aangebracht. Door de vloer van de eerste verdieping aan de achtergevel dertig centimeter lager te maken kan de nieuwe trap naar de eerste verdieping met twee treden ingekort worden en is het zicht diagonaal naar de begane grond verbeterd.


27 September 2013
Altijd leuk om je eigen visualisaties op een bouwbord te zien. De bouw van het MFC in Dedemsvaart vordert gestaag.


01 Juli 2013

Nieuwe Opdracht!

Voor een familie in het oosten van het land gaat Joost Woertman Architect aan de slag met hun onlangs aangekochte boerderij.

Binnenkort meer informatie.


14 april 2013

Prijsvraag Brielle in samenwerking met Juli

De afgelopen maand heeft Joost Woertman Architect in samenwerking met Juli Ontwerp en Advies gewerkt aan een ontwikkelingsvisie voor het terrein van het Sgm Maerlant College in Brielle.

Het voorstel behelst een wenkend perspectief voor de toekomstige ontwikkeling van de locatie en een stappenplan om dit perspectief door de jaren heen op natuurlijke wijze aan te laten sluiten bij de [veranderende] behoefte van de toekomstige bewoners en gebruikers.


19 Juni 2013

Lezing en workshop 'Baukultur und Bürgershaft'

Op uitnodiging van 'StadtBauKultur NRW' geeft Joost Woertman een lezing over innovatieve stadsontwikkeling.

Regelmatig komen groepen geïnteresseerden langs bij JWA om met eigen ogen te zien wat in Rotterdam gerealiseerd wordt in het kader van 'Rotterdamse Klushuizen'. Zo ook een groep stedenbouwkundigen uit Zurich, Zwitserland. Via deze groep is het concept 'Rotterdamse Klushuizen' geland in NoordRijn-Westfalen.

Zoals vele regio's in Europa heeft ook deze regio te maken met leegstand en verwaarlozing in stedelijke gebieden. Door wijzigingen in economische situatie en behoeften van inwoners zijn bepaalde stedelijke gebieden 'niet meer in trek'. De workshop 'Baukultur und Bürgershaft' onderzoekt wat de rol van inwoners kan zijn in het maken van de stad in de toekomst.

Naast de klushuizen uit Rotterdam komen onder meer het stadsinitiatief NextHamburg en de nieuwe ontwikkelingen van het vliegveld De Tempelhof in Berlijn aan de orde.


05 april 2013

Visualisaties Multifunctioneel Centrum Dedemsvaart

Voor Juli Ontwerp en Advies heeft Joost Woertman Architect 3D visualisaties gemaakt voor het ontwerp van het nieuw te bouwen Multifunctioneel Centrum [MFC] in Dedemsvaart. Het nieuwe gebouw biedt straks plaats aan een bibliotheek, een café met terras, een grote feestzaal, een jeugdhonk en enkele vergaderzalen. Op 05 april 2013 is de eerste paal geslagen.


15 t/m 17 Maart 2013

Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Utrecht


Dit weekend is het weer zover. Dan staat Joost Woertman Architect bij de Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in de Jaarbeurs in Utrecht. U bent van harte welkom om uw bouw- en verbouwplannen door te spreken met Joost Woertman Architect. Tot in Utrecht!

Wilt u graag toegangskaarten voor deze beurs ontvangen dan kunt u deze hier opvragen.


22 Februari 2013

Vergunningaanvraag boerderij Krommenhoeke - Biggekerke


Deze week zijn de stukken voor de vergunningaanvraag ingediend. Begin april zal de bouw van de nieuwe schuur starten.


08 Februari 2013

Welstand boerderij Krommenhoeke – Biggekerke


Voor de verbouwing en uitbreiding van de boerderij van de familie Jacobse in Biggekerke is vandaag het ontwerp gepresenteerd aan Welstand. Het ontwerp is met enthousiasme ontvangen en kan klaargemaakt worden voor de bouwaanvraag.


30 Januari 2013

Afronding ontwerpopdracht zolder Riederhof - Barendrecht


Het ontwerp van de zolderverdieping van de familie Tijssen is afgerond. Er zijn verschillende plekken gecreëerd voor slapen, studeren en ontspannen. Tevens zijn extra dakramen toegevoegd voor meer daglicht. De aannemer kan beginnen met de verbouwing.


15 December 2012

Start ontwerpopdracht kluswoning Matthenesserdijk - Rotterdam

Voor de kluswoning van Donald en Tamara is Joost Woertman Architect gestart met het ontwerp voor het interieur.

De kluswoning is nu nog een bouwval. De casco verbouwing wordt in samenwerking met de buren uitgevoerd door aannemer Van Wijnen. De woning heeft mooie hoge verdiepingen en telt vier bouwlagen. De woning is onderdeel van het project “169 Klushuizen” van de Gemeente Rotterdam en wordt samen met 17 aanliggende woningen opgeknapt.


8 December 2012

Start ontwerpopdracht Voorstraat - Ooltgensplaat


Voor de familie Frieman in Ooltgensplaat gaat Joost Woertman een ontwerp maken voor een wel heel bijzondere verbouwing. De familie is in het bezit van twee woningen en ze hebben onlangs een derde woning aangeschaft. Van dit alles moet één geheel gemaakt worden. Een wel heel bijzondere opdracht!


6 December 2012

Start ontwerpopdracht zolder Riederhof - Barendrecht


De dochter van de familie Tijssen gaat naar de zolder verhuizen en krijgt hier haar slaap- en studeerkamer. De zolder is nu nog helemaal open en er is weinig daglicht. Joost Woertman Architect is gevraagd een nieuwe indeling te ontwerpen.


23 November 2012

Oplevering verbouwing Druivenstraat - Almere


De woning van Lena en Gerard is opgeleverd en inmiddels weer helemaal ingericht. Door de nieuwe indeling komt er veel daglicht ver de begane grond binnen en is de vaart vanuit verschillende punten van de woning goed te zien.


foto: Sebastian van Damme


December 2012

Start ontwerpopdracht boerderij Krommenhoeke – Biggekerke


De woning en schuur van de familie Jacobse in Biggekerke stamt nog uit 1899. In de loop der jaren zijn er wel wijzigingen geweest, maar deze hebben de oorspronkelijke minimale woningplattegrond nooit aangetast. De familie Jacobse heeft Joost Woertman Architect opdracht gegeven te schetsen op een uitbreiding van de woning naar de aangrenzende schuur, het toevoegen van een veranda en het renoveren van de gehele schuur.


29 Oktober 2012

Presentatie verbouwing Beukelaarsstraat


29 Oktober heeft Joost Woertman Architect een presentatie gegeven over de verbouwing van de woning in de Beukelaarsstraat in “Zelfbouwcafé #9: Inspiratie” in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Diverse sprekers zijn uitgenodigd om gerealiseerde zelfbouwprojecten toe te lichten en de bezoekers te informeren en inspireren.


26 Oktober 2012

Start lichtplan Matthenesserdijk – Rotterdam


Voor Johan en Ditje wordt vandaag gestart met het lichtplan van hun kluswoning aan de Matthenesserdijk. De woning is onderdeel van het project “169 Klushuizen” van de Gemeente Rotterdam. In januari 2013 gaat de aannemer beginnen met de verbouwing van 17 aangrenzende woningen. Het lichtplan wordt ontworpen in samenwerking met P&D Light uit Rotterdam


Oktober 2012

Voortgang verbouwing Druivenstraat - Almere


De verbouwing van de woning aan de Hoge Vaart vordert snel. De begane grond en de verdieping worden tegelijkertijd aangepakt en van de oude indeling is niks meer te herkennen. Nu al merk je dat de woning ruimer aanvoelt doordat er veel meer licht binnenkomt. De samenwerking tussen aannemer en opdrachtgever gaat heel goed. Zo kunnen Lena en Gerard veel geld besparen door zelf de meeste sloopwerkzaamheden uit te voeren.


19 t/m 21 Oktober 2012

Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Rotterdam!


Dit weekend staat Joost Woertman Architect op de Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Ahoy Rotterdam. Hier kunt u met Joost Woertman Architect uw (ver)bouwplannen bespreken. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een afspraak maken zodat hij op locatie een indruk van de plannen kan krijgen en u hierbij nog beter kan begeleiden.


Oktober 2012

Oplevering verbouwing Korte Linschoten – Linschoten


In oktober is de verbouwing van de begane grond van de familie Buijze opgeleverd. De begane grond is opengebroken waarbij de woonkamer en keuken met elkaar verbonden zijn en het terras vanuit de keuken direct bereikbaar is. Door de grote glazen puien komt er veel daglicht de woning binnen en ontstaat er een warme, lichte ruimte.


foto: Sebastian van Damme


21 Augustus 2012

Start verbouwing Druivenstraat - Almere


Deze week gaat er begonnen worden met de verbouwing van de woning van Lena en Gerard aan de Hoge Vaart. Voor de begane grond en de verdieping is een ontwerp gemaakt waarin de open indeling en ruime slaapkamers centraal staan. De aannemer verwacht in november de woning te kunnen opleveren.


Juli 2012

Voortgang verbouwing Korte Linschoten – Linschoten


De aannemer is al een heel eind op weg met de verbouwing van de begane grond. De eerste zware klus is bijna afgerond. De oude houten vloer op de begane grond is vervangen door een PS broodjesvloer. Vandaag is beton gestort.


27 Mei 2012

Afronding ontwerp appartement Broersveld – Schiedam


Eind mei is het ontwerp voor het appartement aan Broersveld in Schiedam afgerond. Het appartement heeft een open plattegrond gekregen waarbij de keuken, woonkamer en slaapkamer naadloos in elkaar overlopen. Voor de badkamer is een speciaal meubel ontworpen. Het appartement heeft een lichte en warme uitstraling.


2 Mei 2012

Start ontwerp appartement Broersveld – Schiedam


Onlangs is in het centrum van Schiedam een historisch pand gerestaureerd. Voor het appartement op de bovenste verdieping heeft Joost Woertman Architect opdracht gekregen een aantal indelingsvarianten te tekenen. Het appartement wordt gekenmerkt door de mooie houten spanten, een open plattegrond en de bijzondere lichtinval.


April 2012

Start verbouwing Korte Linschoten – Linschoten


Het ontwerp voor de verbouwing van de woning aan het riviertje de Korte Linschoten is afgerond. De opdrachtgever heeft de begane grond leeggehaald, alle binnenmuren weggebroken en de plafonds en vloeren verwijderd. De aannemer gaat in april beginnen met de verbouwing en zal hier 5 maanden voor uittrekken. De opdrachtgever zal zelf ook een deel van de werkzaamheden op zich nemen. Joost Woertman Architect doet de bouwbegeleiding.


Rotterdammers maken de stad!

22 april tot en met 12 augustus neemt Joost Woertman deel aan de tentoonstelling rotterdammers maken de stad. Naast de grootschalige projecten als De Rotterdam en De Markthal Rotterdam wordt in de tentoonstelling veel aandacht besteed aan de particuliere initiatieven in de stad. Het is mooi om te zien dat de stad Rotterdam op alle fronten ruimte maakt om de stad te verbeteren. De tentoonstelling in het rotterdam.info centrum geeft een goed overzicht van al deze stadsvernieuwing projecten.


April 2012

Presentatie Stuurgroep Veilig

Als trotse bewoner van HetGroeneBlok in de deelgemeente Hillesluis in Rotterdam heeft Joost Woertman samen met medeblokbewoner Sonja van Grinsven op maandag 02 april een presentatie gegeven aan zo'n 80 buurtbewoners en de stuurgroep 'VEILIG' waar onder meer burgemeester Aboutaleb zitting in heeft.

Met deze presentatie heeft HetGroeneBlok laten zien op welke punten onze buurt nodig aangepakt moet worden, wat we als buurtbewoners zelf al doen en waar we de (deel)gemeente bij nodig hebben.

Burgemeester Aboutaleb, de korpschef en de hoofdofficier van justitie (samen de 'Stuurgroep Veilig') werden erg enthousiast van ons bureninitiatief. Aboutaleb heeft aan het eind van de presentatie toegezegd 5000,- beschikbaar te stellen en heeft daarnaast gezegd dat we er gezamenlijk voor gaan zorgen dat onze plannen in juni 2013 gerealiseerd zijn!

In de presentatie gaan we in op de thema's veiligheid, afval en park. Download de presentatie via de website van HetGroeneBlok.

Het Groene Blok
Het Groene Blok wil de buurt verbeteren met duurzame oplossingen: oplossingen die lange periode meegaan, goed voor mens en milieu. Zo wil zij bijdragen aan de verbetering van de sociale duurzaamheid van de buurt.


Februari 2012

Publicatie Beukelaarsstraat op houzz.com

In februari is de kluswoning in de Beukelaarsstraat gepubliceerd op www.houzz.com met de titel “My Houzz: Stunning Rotterdam Renovation. A Dutch couple snags an amazing home for — wait for it — one euro”.
De site dient als platform waarop gerealiseerde woningen en interieurontwerpen worden geplaatst ter inspiratie van particulieren, ontwerpers en bedrijven over de hele wereld.


Beursdeelname nu al een succes!

Tijdens de afgelopen beurs Eigen Huis [Ver]Bouwen + Inrichten heeft Joost Woertman Architect zijn werkmethodiek aan een breed publiek kunnen toelichten.

Er zijn veel nieuwe contacten gelegd en afspraken gemaakt om na afloop bij mensen thuis in alle rust bouwplannen door te spreken.

Zo ook bij Memory Monroe! Wie had gedacht dat Marilyn er een prachtige woning op nahield in Nederland! En natuurlijk heeft ook haar huis een beetje aandacht en liefde nodig. Binnenkort mag Joost Woertman Architect binnenkijken in Marilyn's privé vertrekken!


We gaan de grens weer over!

Donderdag 29 maart krijgt Joost Woertman Architect een delegatie van de afdeling stedenbouw van de stad Zurich op bezoek. Na afloop van een rondleiding door het woonhuis volgt een discussie over de innovatieve stadsvernieuwing die door het project Klushuizen in Rotterdam op gang is gebracht.

De rondleiding is onderdeel van een meerdaagse excursie die door het Rotterdamse architectenbureau KCAP is georganiseerd.


De verlichting is besteld, de eerste proeven van de wand zijn gedrukt. Aanstaande woensdag is Dday, past het allemaal?


Joost Woertman staat 30 maart t/m 01 april op de beurs Eigen Huis [ver] bouwen + Inrichten

Na een sucesvolle deelname aan de woonbeurs Eigen Huis [ver] bouwen + inrichten ben ik de komende beurs weer van de partij.
De werkmethodiek [Ver]bouwen met JWA werpt inmiddels zijn vruchten af, sinds de vorige beurs zijn drie nieuwe ontwerp opdrachten van start gegaan!

Lichtadviseur Kreon, vloerverwarmingsspecialist Noordegraaf Thermovloeren, DEVE parketservice en bouwbedrijf Clements van de Giessen hebben allemaal hun steentje bij gedragen om ervoor te zorgen dat ook deze woonbeurs weer een groot succes gaat worden.

In onze stand

12.D08

kunt u terecht voor al uw vragen omtrent uw [ver]bouwingsplannen van heel specifiek tot meer algemeen.


Voor het Amerikaans inspiratie weblog HOUZZ heeft journaliste Holly Marder een enthousiast artikel geschreven over de renovatie van het project de Beukelaarsstraat.
Stunning Rotterdam Renovation


Klushuizen winnen EuroCities Award 2011

Op donderdag 03 november heeft burgemeester Aboutaleb van de stad Rotterdam de Eurocities award 2011 uitgereikt gekregen in Genoa, Italië. De Eurocity award is uitgereikt voor het project '169 klushuizen' waarmee de stad Rotterdam op innovatieve wijze vorm geeft aan haar stadsvernieuwing.

Joost Woertman Architect is erg trots op de promotie video waarin transformatie van de Beukelaarsstraat een prominente rol heeft gekregen.


Joost Woertman staat 21-22-23 oktober op de beurs Eigen Huis [ver] bouwen

Het is zover! Na het lanceren van de nieuwe website van Joost Woertman Architect gaan we de markt op. Joost Woertman zal op de beurs Eigen Huis [ver] bouwen aanwezig zijn in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Er zijn nog enkele klushuizen te koop en wij zullen ons uiterste best doen om hiervoor toekomstige klussers enthousiast te maken! Heeft u na afloop van de woonbeurs interesse om de verbouwing van de Beukelaarsstraat 74 te komen bekijken voor inspiratie dan bent u van harte welkom!


Gluren bij de buren

Aankomende zaterdag komt archiguides kijken op de Beukelaarsstraat. Iedereen is van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Je kan je ook aanmelden bij Archiguides voor een fietstocht met nog veel meer leuke plekken om binnen te gluren!


Slapen bij de buren

Klushuis op Beukelaarsstraat 74
De zogeheten klushuizen zijn in Rotterdam een steeds bekender fenomeen aan het worden. In vrijwel alle wijken van Rotterdam komen er oude panden vrij, die volledig naar eigen smaak opgeknapt kunnen worden. In de nacht van 7 op 8 oktober kan je ervaren hoe het is om te slapen in pand dat na een hevige brand een nieuw leven kreeg. De huidge bewoners hebben er binnen een korte tijd hun eigen stekje weten te realiseren en willen hun ervaringen en verhalen graag met je delen.

Voor meer info:Slapen bij de burenBuilt with Indexhibit

PHP scripting by smallGod

© JWA 2009 - 2015